Sensory benchmarking as warning system

The knowledge of the position of your products in the market is valuable information for every company, no matter the situation

The objective of a sensory benchmarking study is to compare products that already exist in the market to position them, compare and verify if there are organoleptic differences or similarities among them and to know which are these differences and attributes that add or substract from the point of view of the consumer.

It works as a warning system that allows the identification of a change of trends in the taste of the consumers. For example, the leading companies of a segment have to verify periodically that their products maintain the position as number 1 in the sensorial preference ranking.

If there are any changes, this «warning system» will allow an on-time reaction in order to take the correct decisions, avoid improvisation and save costs.

If you want more information, contact us: info@localhost

 

 

 

 

Compartir el post

Entradas relacionadas

KM ZERO VENTURING 2023

Otro año más TasteLab se pone manos a la obra con KM ZERO para dar apoyo a las Start Ups más rompedoras del panorama de la alimentación. Si tu Start Up busca mejorar el sistema alimentario en cuanto a sostenibilidad, digitalización, salud y bienestar entre otros muchos temas, te invitamos

Read More

VI Sensory Meeting Point

Desde TasteLab & SENSESBIT presentamos los Sensory Meeting Points, encuentros en formaro webinar para mostrar cómo el análisis sensorial ayuda a los departamentos de calidad, I+D+i, producción, marketing y comercialización. En este VI Sensory Meeting Point trataremos sobre las TÉCNICAS DINÁMICAS: ANÁLISIS DE LA TEMPORALIDAD DE LAS SENSACIONES El análisis

Read More

SOMOS LA PRIMERA EMPRESA DE TECNOLOGÍAS DE ANÁLISIS SENSORIAL DE ESPAÑA

Basada en la ciencia de los sentidos que ofrece servicios de alta calidad y máxima confidencialidad